Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri 2023

ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİ 2023

Her yıl YÖK tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversiteler Bayrak Ödülleri kapsamında geçtiğimiz yıl eğitimde erişilebilirlik ile yeşil bayrak, sosyokültürel faaliyetler ile mavi bayrak ödüllerini alan üniversitemiz bu yıl da Eğitim Fakültemiz ile eğitimde erişebilirlik başlığında yeşil bayrak ve mekânda erişebilirlik başlığında turuncu bayrak almaya layık görüldü. Bayrak ödülleri 3 yıl geçerliliğini sürdürmektedir.

Özel gereksinimli öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetleri ile sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımına destek olunması, gerekli uyarlamaların, alt yapının ve donanımların sağlanması ve üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek üzere 2018 yılından itibaren verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri, Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Engelsiz Program Nişanları olmak üzere iki alanda verilmektedir. Engelsiz Üniversite Bayrakları “Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak)”, “Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak)” ve “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak)” olmak üzere üç kategoride değerlendirilmekte olup programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına ise “Engelsiz Program Nişanı” verilmektedir.