Stratejik Araştırmalar Kulübü - Osmanlı Atlası: Balkanlar

Üniversitemiz Stratejik Araştırmalar Kulübü tarafından düzenlenen “Osmanlı Atlası: Balkanlar” adlı panel 25 Aralık Salı günü gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde, İSDAM işbirliğiyle çalışmaları devam eden ve Osmanlı Devleti’nin uzun süren imparatorluğunun başlıca sebebi olan Balkan Coğrafyası uzmanlarca anlatıldı.

Panel şeklinde düzenlenen programda konuşmalar İSDAM Başkanı Dr. Ayhan Koç’un öncülüğünde başladı.Programda İSDAM’ın incelediği altı ülke olan Bosna, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan’ın demografik özellikleri, dönemin sosyo-ekonomik şartlarının bugüne kıyası ve kültürel özellikler anlatıldı.

Konuşmalardan sonra üniversite öğrencilerimizin sorularına cevap veren panelistlere, üniversitemiz tarafından hediye takdimi yapıldı.