Fatih Sultan Mehmet Han vefatının 543. yıldönümünde kabri başında anıldı.

Garbın ve şarkın hükümdarı; İstanbul’un fatihi, Fatih Sultan Mehmet Hân vefatının 543. yıldönümünde kabri başında anıldı.

Programda İstanbul Valisi Sayın Davut Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Şimşek, üniversitemiz akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz yer aldı.

Fatih Sultan Mehmet Han'ın vefatının 543. yıldönümü, İstanbul'un tarihî ve kültürel mirasına büyük katkı sağlayan bu büyük liderin anısını yaşatmak adına önemli bir vesile oldu. Bu önemli günü anmak için İstanbul Valisi Sayın Davut Gül, Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Nevzat Şimşek, akademik ve idari kadromuz ile öğrencilerimiz bir araya geldi.

Anma programı ile İstanbul'un fethinin ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın önemini yeniden hatırlatmanın yanı sıra, bu büyük hükümdarın emanet ettiği değerleri koruma ve gelecek nesillere aktarma konusundaki kararlılığımızı güçlendirmiş oldu.