“Yeni Dönem ile birlikte Kurulan Mizan ve Kültür Kulübü’nden İlk Etkinlikler

“Yeni Dönem ile birlikte Kurulan Mizan ve Kültür Kulübü’nden İlk Etkinlikler

Bu dönem kurulan Mizan ve Kültür Kulübü, gerçekleştirdiği ilk etkinliklerle üniversite bünyesindeki faaliyetlerine başladı. Kulüp, öğrencilerin kültürel etkileşimini ve sosyal dayanışmasını güçlendirmeyi amaçlayan iki ayrı etkinlik düzenledi.

“Tarihi Yarımada Gezisi” ile Kulübün İlk Etkinliği Gerçekleştirildi

Bu dönem kurulan Mizan ve Kültür Kulübü, “Tarihi Yarımada Gezisi” temalı tanışma etkinliğiyle ilk kez sahaya çıktı. Hacı Beşir Ağa Medresesi’nde gerçekleştirilen tanışma kahvaltısının ardından başlayan program; Ayasofya, Sultanahmet, Hipodrom Meydanı ve Gülhane Parkı’nı kapsayan rota boyunca devam etti.

Etkinlik kapsamında katılımcılar, İstanbul’un tarihî ve kültürel mirasını yerinde keşfetme imkânı bulurken, kulüp üyeleri arasında tanışma ve kaynaşma ortamı da oluşturuldu. Gezi, kulüp açısından yalnızca bir kültürel etkinlik olmanın ötesinde, yeni dostlukların kurulduğu ve kulübün temelinin atıldığı anlamlı bir başlangıç olarak değerlendirildi.

 

Sınav Öncesi Strese Doğayla Mola: Çiftlik Gezisi

Mizan ve Kültür Kulübü tarafından düzenlenen bir diğer etkinlik ise final haftası öncesinde öğrencilerin ders ve sınav yoğunluğuna kısa bir ara vermesini amaçlayan çiftlik gezisi oldu. Şehir içinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, at binme deneyimi yaşayarak keyifli ve verimli bir gün geçirdi.

Program kapsamında katılımcılara atlar hakkında bilgilendirme yapıldı; atların beslenmesi ve tımar edilmesi gibi konularda bilgiler verilerek uygulamalı olarak da deneyimlemeye yer verildi. Etkinliğin devamında öğrenciler, ata sporları arasında yer alan at binme ve tesis içerisinde bulunan geleneksel okçuluk atışlarını deneme fırsatı buldu.

Bu dönem kurulan Mizan ve Kültür Kulübü, düzenlediği etkinliklerle öğrencilerin akademik hayatın yanı sıra sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunmayı hedeflediğini ortaya koydu.”