Öğrencilerimizle Filistin için 'Tek Yürek' Olduk

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız  (SKS) öncülüğünde bir araya gelen öğrenci kulüplerimiz, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze halkına yönelik olarak sürdürdüğü saldırılara karşı duyarlılığını bir kez daha gösterdi.  Üniversitemizin Üsküdar ve Haliç yerleşkelerinde Filistin yararına düzenlenen kermesimize; öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve idari çalışanlarımız yardım elini uzattı. 2 gün süren kermesimiz, büyük bir dayanışmanın örneği oldu.

Hepimizin Görevi…

Duyarlı öğrencilerimiz, hazırladıkları el emeği ürünlerle kermese destek oldular.  Yemeklerden giysilere, kitaplardan takılara ve ayrıca atölye çalışmalarının da yer aldığı kermeste öğrencilerimiz, “Birlik olmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Filistin halkına hep birlikte destek olalım." çağrısında bulundular.

Onur Konuğumuz Yusuf Kaplan

Kermes kapsamında ayrıca yaptığı önemli çalışmalarla bilinen Yusuf Kaplan, öğrencilerimizle buluştu.  Yusuf Kaplan, “Filistin” temalı konuşmasında Filistin’de yaşanan zulüm ve Filistin hakkında bilgilendirme yaptı. Üsküdar Yerleşkemizde gerçekleşen söyleşi esnasında salonda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Programa ilmîyle destek veren Yusuf Kaplan, bu konuda duyarlı olmanın önemine vurgu yaptı.

Filistin’e Bağışlandı

Filistin halkının bir nebze yanında olabilmek ve farkındalık yaratmak için düzenlenen kermesimizden elde edilen gelir, Filistin halkına ulaştırılmak üzere yardım kuruluşlarına bağışlandı.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Ailesi olarak; böylesi acıların yaşanmaması temennimizi iletmekle beraber, Filistin halkı için desteklerimizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.