Öğrencilerimiz Halep için Toplandı

2 Aralık 2016

Öğrencilerimiz, Suriye rejimin yoğun bombardıman altında tuttuğu Halep’te insanlığa reva görülen zulme karşı güçlü bir ses olmak için bir araya geldi. 

Haliç Yerleşkesi’nde bir araya gelen öğrenciler okudukları bildiriyle insanları, Halep özelinde Müslüman coğrafyalarda yaşanan zulümlere kayıtsız kalmamaya davet ederken tüm Müslümanların dertleriyle dertlenmeyi herkesin görev haline getirmesi gerektiğini ifade etti. 

Bildiride, Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana dünyanın vurdumduymaz ve ikiyüzlü tavrının Müslümanların hayatı üzerinde ağır sonuçlara sebebiyet verdiğine dikkat çeken öğrenciler, masum çocuklara dahi acımayan zalim ellerin Suriye’de yaşattığını “asrın trajedisi” olarak tanımladı. 

Öğrenciler, “Yayladağı ne ise Türkmendağı odur! Antep ne ise Halep odur! İstanbul ne ise Şam odur! Adana'da yaşamını yitiren kardeşlerimiz bizim için ne ise, Halep'te yaşamını yitirenler de odur!” diyerek kimden geldiği ve kime karşı olduğuna bakılmaksızın; eza ve cefa altında olan, katledilen, hakir görülen mazlum ve mağdurların hamisi olacak kişiler olarak adil bir dünya düzeninin tesis edilmesi için var gücüyle çalışılması gerektiğini belirtti.