Bağımlılıkla Mücadelede Öncü Gençler

27 Ekim 2016

Psikoloji Bölümü öğrencilerimiz Beyza Uçkan ve Ecem Nur Ünal, hazırladıkları “Bağımlılıkla Mücadelede Öncü Gençler" projesi kapsamında uyuşturucuyla mücadelede etkin çalışmalarıyla tanınan İngiltere’deki Narconon’u ziyaret ettiler.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kudret Doğan’ın koordinatörlüğünü üstlendiği Genç Yeşilay Projesi: “Bağımlılıkla Mücadelede Öncü Gençler”, üniversitemizin Psikoloji Bölümü öğrencileri Beyza Uçkan ve Ecem Nur Ünal tarafından yürütülüyor. Gençleri bağımlılığa karşı bilinçlendirecek uluslararası eğitim ve önleme programlarını gözlemlemek, bağımlılık riskine karşı çözüm üretmek amacıyla Yeşilay’ın gençlik projelerinde önemli görevler üstlenen öğrencilerimiz, uyuşturucu madde bağımlılığıyla ilgili çalışmalarıyla ünlü İngiltere’deki Narconon UK’nin faaliyetlerini yerinde incelediler.  

Uçkan ve Ünal, Narconon’un İngiltere’deki okullarda gerçekleştirdiği “Drug Education” programlarına da katılarak eğitmen ve dinleyicilerle programın faydaları üzerine konuştular. Öğrencilerimiz, hareketlilik projesi temelli sürdürülebilir bir eğitim ve önleme programı hazırlamak için yapacakları eğitim çalışmalarına dair de merkezin yöneticileriyle fikir alışverişinde bulunarak ziyaretlerini tamamladılar.