Ustadan Çırağa Edebiyat Buluşmaları 1 - Prof. Dr. Kemal Yavuz

Gönüllü Gençlik Kulübü ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ortaklığıyla “Ustada kalırsa bu öksüz yapı, / Onu sürdürmeyen çırak utansın!” fikriyatıyla başlatılan "Ustadan Çırağa Edebiyat Buluşmaları"nın ilki 4 Mart 2024 tarihinde Prof. Dr. Kemal Yavuz hocanın sohbetiyle gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü kulüp yönetiminden Meryem Kaya’nın yaptığı buluşmada İnsan ve Toplum Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Öztoprak, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akay, Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasip Saygılı, bölüm hocaları ve öğrenciler bir araya gelmiş oldu.

Buluşma bölüm öğrencilerinden Azra Kılıçarslan’ın Necip Fazıl Kısakürek’in “Utansın” şiirini okumasıyla başladı. Akabinde İTBF Dekanı Prof. Dr. Nihat Öztoprak ve bölüm başkanı Prof. Dr. Hasan Akay’ın açılış ve karşılama konuşmalarıyla başladı.

Meryem Kaya’nın sorularıyla başlayan sohbete çay ve simit de eşlik etti. Dinleyiciler bir yandan Prof. Dr. Kemal Yavuz Hocanın hatıralarını, tecrübe ve birikimlerini dinlerken bir yandan da simit eşliğinde çaylarını yudumladılar.

Sohbet sonunda kadim geleneğimizin bir güzelliği olan “Lügaz Sorma” kısmına geçildi. Cevabını bilen katılımcıya Okuyup Yazarak Yaşamak Prof. Dr. Kemal Yavuz Armağanı kitabı hediye edildi.

Buluşma hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona ermiş oldu.