Edirne ve Çanakkale Gezisi

13 - 15 Mayıs 2015

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Fatih Sultan Mehmed Han’ın doğduğu, Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapan Edirne ve şehitler diyarı Çanakkale’ye gezi düzenledi.

Edirne gezisinde öğrenciler, Fatih Sultan Mehmet Han’ın hadis dersleri aldığı Darü-l Hadis Camii, dönemin en önemli hattatları tarafından yazılmış muazzam hatların bulunduğu Eski Camii, su ve müzik sesiyle hastaların tedavi edildiği, talebelerin ders gördüğü, yoksullara yardım edilen dönemim en kapsamlı şifahanesi olan II. Bayezid Külliyesi ve doğa ile bütünleşen Meriç ve Tunca köprülerini ziyaret ettiler. Edirne gezisi boyunca Trakya Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Cihad Veysel Aki öğrencilere eşlik etti.

15 Mayıs’ta “Şehitler Diyarı Çanakkale”ye düzenlenen gezi, Burhanlı Köyü’nde başladı, ardından Şehitler Abidesi, Şehit Onbaşı Anıtı, 57. Alay Şehitliği, Kilitbahir Kalesi, Meçhul Asker Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı, Kesikdere Şehitliği ve Namazgâh Tabyaları ziyaret edildi.