Yeniler Kulübü - Türkiye'de ve Dünyada Savunma Sanayii Gelişmeleri

Üniversitemizin Yeniler Kulübü’nün gerçekleştirdiği “Türkiye’de ve Dünyada Savunma Sanayii” konulu konferans 5 Mayıs Cuma günü, Savunma Sanayii Araştırmacısı Yusuf Akbaba’nın teşrifi ile gerçekleştirildi. Program Yeniler Kulübü Başkanı Ramazan Yıldız'ın konuşması ile başladı. Ardından Yusuf Akbaba'nın Türkiye ve dünyadaki savunma sanayii gelişmeleri sunumu ile devam etti. Konuşmalarına savunma sanayindeki gelişmelere değinerek başlayan Akbaba, daha çok Türkiye'nin yerli savunma sanayindeki atılımlarından bahsetti. Bu konu ile alakalı Türkiye'nin bu alanda geçmişten günümüze yaptığı çalışmalardan bahsedildi. Daha sonra 2007 yılından günümüze, hız verilen Türkiye'nin yerli savunma sanayii çalışmalarından bahsedildi. Bu bağlamda Altay Tankı, Hürkuş, ATAK Helikopter, BAYKAR İnsansız Hava Aracı, Aka, Ejder ve Zırhlı Personel Taşıyıcıları'nın geldiği seviye ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterlerine ne ölçüde destek sağladığı nicel verilerle açıklandı.

Sunumun bitiminin ardından katılımları dolayısıyla  Yusuf Akbaba'ya hediye takdimi gerçekleştirildi. Öğrencilerle toplu çekilen fotoğraf ile birlikte konferans sona erdi.