Yeniler Kulübü - Ortadoğu’ya Dair Yirmi Tez

Üniversitemiz Yeniler Kulübü tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü gençlik projeleri kapsamında düzenlenen “Ortadoğu’ya Dair Yirmi Tez” kitap tahlili programı Gazeteci-Yazar Taha Kılınç’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programın bir ay öncesinde proje kapsamında belirlenen 30 öğrencimiz “Ortadoğu’ya Dair Yirmi Tez” adlı kitabı okuyarak kitap tahlili programına katılım gösterdi. Taha Kılınç, programın başında Ortadoğu kavramını anlatarak, kitaba kısa bir giriş yaptı ve Ortadoğu’nun neden önemli olduğuna değindi. Ortadoğu bölgesinde petrol ve doğalgaz yatakları bulunmasa bile ilgi çekebilecek bir yer olduğunu belirten Kılınç, ismini bildiğimiz peygamberlerin bu bölge jeopolitiğine gönderildiğini belirtti. Daha sonra kitabı okuyan öğrencilerden gelen sorularını yanıtlayan Kılınç, kitabı derinlemesine tahlil etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.