Üniversitemiz Kültür ve Kariyer Günleri'yle Renklendi

25 Nisan 2019

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi “5. Kültür Sanat ve Kariyer Günleri”, 25 Nisan’da Haliç Yerleşkesi’nde yapıldı. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrenciler sanat atölyeleri ve spor faaliyetleri ile renkli bir gün geçirirken, ülkemizin önde gelen firma ve kurumlarıyla da yüz yüz iletişime geçip staj ve iş imkânlarını değerlendirdi.

Üniversitemizin bu yıl beşincisini düzenlediği “Kültür Sanat ve Kariyer Günleri”nde farklı ilgi alanlarına yönelik kulüp atölyeleri ve spor etkinlikleri ile onlarca firmanın yer aldığı stantlar yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. M. Fatih Andı da etkinlik alanındaki stantları ve öğrenci kulüplerini tek tek ziyaret etti. Katılımcılarla sohbet eden Prof. Dr. Andı, etkinlik kapsamında düzenlenen Şirin Pancaroğlu Topluluğu konserine de katıldı. Dünyaca ünlü arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ve topluluğunun “Bahar Dalında Türküler” konseri baharın tazeliğini üniversiteye taşıdı.

Etkinlikler gün boyu sürdü

İlham verici müzikler eşliğinde sanat atölyeleri ve sektör temsilcileri ile yakından temas fırsatı gün boyu devam etti. Katılımcılar ayrıca mas güreşinden mangalaya, okçuluktan zekâ oyunlarına, kas ve beyin gücünü aynı anda çalıştıran sporları deneyimleyebildi. 

Etkinliklerin yanı sıra mühendislik ve sosyal bilimler alanında faaliyet gösteren 70’in üzerinde firma temsilcisi ile yüz yüz iletişime geçen öğrenciler, staj ve iş imkânları hakkında bilgi aldı. 

Her yıl olduğu gibi bu yılda renkli görüntülere sahne olan “5. Kültür Sanat ve Kariyer Günleri”, akşam saatlerinde sona erdi.