Üniversitelerarası Tarih Kulüpleri ve Toplulukları Kongresi

Üniversitemiz Tarih Araştırmaları Kulübü'nün de yer aldığı Türkiye’nin ilk Üniversitelerarası Tarih Kulüpleri ve Toplulukları Kongresi 15-16 Aralık tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi ve Yeditepe Tarih Topluluğu ev sahipliği ve dönem başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre kırk farklı üniversiteden çok sayıda öğrenci kulübü ve topluluğunu bir araya getirdi. Yeditepe Tarih Topluluğu Başkanı Onur Çezik’in açılış konuşması ile başlayan kongrede protokol konuşmaları kapsamında Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ve Yeditepe Üniversitesi kurucu ve onursal başkanı Sn. Bedrettin Dalan gibi isimler konuşmalarını gerçekleştirdi sonrasında program Tarih kulupleri ve topluluklarının sunumları ile devam etti.  Kongrede Tarih Araştırmaları Kulübü Başkan Yardımcısı Sevde Oram kulüp tanıtım sunumunu gerçekleştirdi. Kurulduğu günden bu yana kulüp bünyesinde yapılan program, söyleşi, konferans, sempozyum ve gezilerden bahseden Sevde Oram halen aktif şekilde faaliyet gösteren TAMGA projesine değindi ve Kulüp tarafından gelecek dönemlerde yapılması planlanan projelerden de söz ederek konuşmasını sonlandırdı. Kongrenin ikinci gününde tarih kulüpleri ve toplulukları temsilcileri ile ulusal kurultay toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında toplantıların devamının sağlanması ve işbirlikleri sağlamak amacı ile bir konfederasyon kurularak bundan sonraki en yakın kongre tarihinin önümüzdeki bahar döneminde gerçekleştirileceği kararı alındı. Kongre kulüp ve topluluk üyeleri için organize edilen gezi ve gala yemeği ile sonlandırıldı.