FSMVÜ | Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman Ziyareti
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman Ziyareti
Üniversitemiz Öğrenci Kulüpleri Başkanları, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı  Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ı 19.02.2013 tarihinde ziyaret ettiler.  Görüşmeye Genel Sekreter Yardımcımız Mustafa Yüce, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Kasım Erdal, Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlimiz Mahmut Esad Arar’la Yeşilay Kulübü öğrencileri ve diğer kulüp başkanları katıldı.

Genel Sekreter Yardımcımız Mustafa Yüce, Üniversite bünyesinde hem gençleri bilinçlendirmek hem de onlara bir misyon yüklemek amacıyla kulüplerin kurulmasına önem verdiklerini söyledi. Bağımlılıklar gibi çağımızın en tehlikeli hastalığına karşı önleyici çalışmalar yapan Yeşilay’ın Üniversitemizle ortaklaşa geliştireceği projelerde aktif olarak yer almaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Bağımlılıklarla mücadelenin öncüsünün gençler olduğunu söyleyen Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ise çocuk ve gençlerde alkol kullanım oranlarına ve etkilerine değindi. Avrupa Alkol Politikaları Birliği’nin açıklamış olduğu verilere göre 15-16 yaşlarındaki öğrencilerde %43 oranında alkol bağımlısının bulunduğunu ifade eden Karaman, 19-24 yaş arasındaki gençlerin ise bir numaralı ölüm sebebinin alkol olduğunu belirtti. Bu kadar ciddi boyutta bir bağımlılık tehlikesinin var olduğunu ve Avrupa’da yılda 115 bin gencin alkolden dolayı hayatını kaybettiğini söyleyen Karaman, gençleri alkol ve sigara bağımlılıklarından korumada yine gençlerin yapacağı çalışmaların etkili olabileceğini ifade etti. Ülkemizde bağımlılığın bu boyutta olmadığını ancak çalışmaların “sloganlar” düzeyinde yoğun olduğunu açıkladı. Karaman ayrıca, “Felaketten önce yaptığımız her şey, rakamlar uzaktayken önlem alabilmek içindir” şeklinde konuştu. Yeşil Çocuk ve Yeşil Genç Projelerinden bahseden Karaman, yürütmekte oldukları Dumansız Kampüs üyelik kampanyası, Bağış Kutuları, Yeşil Bahar Şenliği ve çeşitli sosyal sorumluluk kampanyalarında Üniversitemize destek verebileceklerini belirtti.

Öğrenci Kulüplerimizden Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman’a Zi