Tarihte ve Günümüzde Selefilik

 

3 Aralık 2014

Dünya Gençlik Kulübü’nün Topkapı Yerleşkesi’nde düzenlediği “Tarihte ve Günümüzde Selefilik” konulu konferansa Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil konuşmacı olarak katıldı.

Hafız Ubeydullah Altuntaş'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Hür Yürekli Gençlik sorumlusu Numan Aygen’in açılış konuşmasından ardından Yrd. Doç. Dr. Sifil, selefiliğin dünü ve bugününü anlattı.

“Gerçek Selefilik Mezhep İmamlarının Yoludur”

Kendini selefi olarak tanımlayan ancak selefiliğin özünde ne olduğunu bilmeyen insanların olduğunu söyleyen Sifil, günümüzde IŞID ile gündeme gelen Selefiliğin gerçek Selefilik olmadığını, IŞID’in mezhepleri inkâr ettiğini belirtti. Sifil, “Gerçek Selefilik, mezhep imamlarının yolundan gitmektir.” dedi.

Hz. Muhammed’in, neyi tebliğ etmesi gerekiyorsa noksansız tebliğ ettiğini, sahabelerin de aynısını aktardığını dile getiren. Sifil, “Sahabe asrının sonuna doğru ümmet fertleri arasında yabancı düşünceler ortaya çıkmış ve çeşitli din tasavvurları doğmuştur. Bugün yaşadığımız pek çok din tasavvurunun kaynağı geçmiştedir. Selefilik için de durum böyledir.” diye konuştu. İbn-i Teymiyye ve Muhammed bin Abdülvahhab’ın fikirleri ve görüş ayrılıkları üzerinde de duran Sifil, biat düşüncelerinin her zaman olacağını belirterek çözümün İslâmî ilimlerin ihyasında olduğunu söyledi.

Konferans, İslâmî İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan’ın teşekkür ve kapanış konuşmasıyla son buldu.