Pelin Çift Gençlerle Söyleşti

24 Mart 2015

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Mavi Mürekkep Gençlik Kulübü’nün hazırladığı “Gençlerle Söyleşi” programına katılan sunucu Pelin Çift, öğrencilerle hoş bir sohbet gerçekleştirdi.

Pelin Çift, “hiç hayalini kurmamıştım” dediği televizyon dünyasına girişinin tamamen tesadüflerle olduğunu söyleyerek kariyerine nasıl adım attığını şöyle anlattı: “1997 yılında bir gün arkadaşımla televizyon izlerken bir kanalın, “hava durumu sunmak için genç kızlar arıyoruz” reklamını gördük. Arkadaşımın babası “sen bu işi yapabilirsin” dedi. Üniversitede okurken para da kazanmanın iyi olabileceğini düşündüm ve özgeçmişimle kanala gittim. Ancak güvenlik görevlisi başvuruların dolduğunu söyledi yine de halime acımış olacak ki özgeçmişimi gizlice insan kaynaklarının masasına bırakmış. Televizyonculuğun hayalini kurmamıştım, tesadüfle başladı yani. Bu nedenle hayatta hiç uzun vadeli plan yapmıyorum.”

Görüşmeye çağrıldığını, birkaç elemeden sonra işe kabul edildiğini ifade eden Çift, birkaç senelik hava durumu sunuculuğundan habere transfer olduğunu, orada televizyonculuğun kanına geçtiğini dile getirdi.

Öğrencilerin soruları ile ilerleyen programda Çift, televizyonun olumsuz yönlerinin neler olduğunu soran bir öğrenciye şunları söyledi: “Liyakate eskisi kadar değer verildiğini düşünmüyorum. Artık ekran önünde daha çabuk yükseliyor insanlar. Eskiden kademe kademe ilerlenirdi ayrıca muhabirlik daha önemliydi, şimdilerde daha çok ajans haberciliği yapılıyor.”

Çift’in öğrencilere tavsiyeleri de vardı. Televizyoncu olmak isteyenlere henüz üniversitenin ilk yılında staja başlamalarını salık veren Çift, “Kahve getirmeniz, getir götür işleri yapmanız gerekiyorsa dahi yapın. Yeter ki bir şeyler öğrenin, insanlarla tanışın. Çalışanı yıpratana kadar soru sorun.” dedi.

Programın dinleyicileri arasında Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman ve Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fevzi Yılmaz’ın yanı sıra farklı bölümlerden akademisyenler de vardı.