Stratejik Araştırmalar Kulübü - Uluslararası İlişkilerde Türkiye'nin Konumu ve Diaspora Etkiler

Üniversitemizin Stratejik Araştırmalar Kulübü'nün düzenlediği "Uluslararası İlişkilerde Türkiye'nin Konumu ve Diaspora Etkiler" Konulu konferans, öğrencilerimiz tarafından ilgi ile karşılandı.

Devletlerin içerisinde bulunan lobilerin faaliyet alanlarına değinen konuklarımız, bu tür gurupların kişi, şirket ya da başka bir devlet lehine propaganda faaliyetlerinde bulunduğunu, uluslararası ilişkilerde ve diplomaside çok büyük etkilerinin olduğundan bahsedildi. Günümüzde Türkiye tarafından yoğun olarak kullanılmakta olan lobiler, yurt dışından TİKA, Yunus Emre Enstitüsü vb. yapılar ile yürütüldüğüne değinen konuklarımız, bu tür yapılarımızın lobicilikten öte, kamu diplomasisi açısından yurt dışında yerel halk tarafından benimsendiği ve Türkiye lehine olumlu sonuçlar gösterdiğinden bahsedildi. Yurt dışında faaliyet gösteren bu tür kurumların, özellikle Ermeni soykırımı ile gündem oluşturmaya çalışan Ermeni diasporalarına karşı ülkemizi dış politikada rahatlattığı ve bu yapıların geçen her günde daha fazla söz hakkı kazandığından bahsedildi.

Programın ardından konuklarımıza plaketleri takdim edildi ve öğrencilerimiz ile birlikte fotoğraf çekinildi.