Startup Hukuku ve Gelişim Zirvesi

Üniversitemiz Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen "Startup Hukuku ve Gelişim Zirvesi" konulu panel 15 Mart 2018 tarihinde Haliç Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Musa DUMAN ve Ticaret Hukuku Kürsüsünden Prof. Dr. Ersin ÇAMOĞLU’ nun yaptığı panel iki oturum şeklinde gerçekleştirildi.All Sharq Forum İstanbul Hub Koordinatörü Sn. Mustafa AYKUT “Genel anlamda Girişimcilik konusunda örnekler vererek açıklamaları yaptı ve Al Sharq’ ta girişimle alakalı yürütülen işlerden bahsetti.Vircon Group ve Startuphukuku.com Kurucu Ortakları Sn. Okan ŞENCAN ve Mümtaz HACIPAŞAOĞLU ise Girişimciler için fikir aşamasından başlayan serüvenin, şirketleşmeye göre mantıklı olan şirket tipini, yatırım alma akabinde globalleşme ve satışına kadar tüm işlemlerde yapılması gerekenleri ve Startup Hukuku olarak danışmanlık hizmetlerinden bahsetti.Vircon Group CEO’su Sn. Kerim KAYA ise Vircon Group’ un başlama ve büyüme serüvenini ayrıca kamu kurumlarıyla işbirliği sürecine değinerek somut bir örnekle katılımcılara bildirdi.

Programın ikinci oturumunda, Üniversitemiz Arş. Gör. Sn. Salih Tayfun İNCE, girişim sermayesinde fikri sınai haklar konusunda, fikrini sağlama alma, marka patent haklarına ilişkin ve sermaye hususunda yapılması gerekenleri anlattı. 

Aksan Hukuk Bürosu Ortağı Av. Sn. Melih AKSAN’da “Bir girişim neden ve nasıl sermaye yatırımı alır” konu başlığı içinde, kurulan bir şirketin dışardan destek bakımından yapılması gereken işleri, girişimler için gerekli olanları bildirerek oturumda konuşmalarını gerçekleştirdi Son olarak, Othersapp.com kurucu ortağı Sn. Samet TORUN, üniversite öğrencisi olmasına rağmen küçük bir olaydan nasıl fikir oluşur, bu fikir nasıl şirketleşir ve şuan ne düzeyde büyüdüğüne ilişkin somut örneklerle katılımcılara sunumunu gerçekleştirdi.

"Fikirden Gerçeğe" temalı etkinlikte, fikrini gerçeğe çevirme sürecinde girişimler için şirket kurma evresinden globalleşmeye varan süreç, fikri mülkiyet hakları, örnek girişimlerin kuruluş serüveni ve büyüme evresi konularına değinildi. Üniversitemiz dışında 10 farklı üniversite ve farklı bölümlerden ilgisi bulunan öğrenciler ve mezun olmuş kişiler, etkinliğe katılım sağladı. Konuşmacılara hediyeleri takdim edilerek program sona erdi.