Sunucu Simge Fıstıkoğlu’nu Ağırladık

 

18 Aralık 2014

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının desteğiyle Proje ve Araştırma Kulübü’nün organize ettiği “Medya Üzerine Söyleşiler” de sunucu Simge Fıstıkoğlu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Proje ve Araştırma Kulübü Başkanı Hasan Remzi Eker’in takdimiyle kürsüye çıkan Simge Fıstıkoğlu, televizyon kariyerine nasıl başladığını anlatarak sohbete başladı. Çocukken şarkıcı olmak istediğini, ailesinin karşı çıkmasıyla isteğinden vazgeçtiğini söyleyen Fıstıkoğlu, üniversitede sosyoloji eğitimi almasına rağmen medyaya olan ilgisi nedeniyle spor spikeri olduğunu belirtti. Medya dünyasına sporla adım atmasını ailesindeki futbol sevdasına bağlayan Fıstıkoğlu, “Çocukluğum, anne ve babamın tatlı futbol atışmalarını dinlemekle geçti. İlk maçıma 6 yaşında gittim. Futbol sevgim geçmişten geliyor. Bu nedenle mesleğe sevdiğim bir alanda başlamak istedim.” diye konuştu.

Haber, life style gibi farklı tarzlarda da izleyicinin karşısına çıkan Fıstıkoğlu’na yöneltilen soruların çoğu futbol üzerineydi.

“Futboldan Anlamak için Gerekli Tek Şey Beyindir”

Kadınların futbolu neden tercih ettiği sorusuna “8 yıldır her söyleşide, ‘Kadınların futbolda kariyer yapmasını nasıl yorumluyorsunuz?’ sorusuyla karşılaşıyorum. Kadın her alanda var, neden futbolda olmasın. Herhangi bir konudan anlamak için gerekli olan tek şey beyindir.” cevabını verdi.

Sosyal medyadaki gerçeklik hakkında da fikirlerini belirten Fıstıkoğlu, sosyal medyanın sanal bir gerçeklik olduğunu, oradan gelen aşırı övgüleri de yergileri de zamanla ciddiye almamayı öğrendiğini söyledi. Sanallığın bu kadar sevilmesini ahlaki bir sorumluluğu ve yaptırımı olmamasına bağlayan Fıstıkoğlu, “Yüz yüze söylenmeyecek şeyler klavyede çok rahat yazılıyor. İnsanlar gerçekte olmadıkları kadar cesur, terbiyesiz olabiliyor.” dedi.

Başarılı ekran yüzü Simge Fıstıkoğlu, söyleşinin ardından öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.