Siyer Araştırmaları Kulübü - Peygamberlere İman

Üniversitemizin Siyer Araştırmaları Kulübü "Akaid Konferansları" serisinin dördüncüsü olan " Peygamberlere İman" başlıklı konferansı 03 Nisan Çarşamba günü Fatih yerleşkesinde gerçekleştirildi.

İbn Haldun üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Hamza Al-Bakri hocanın sunumlarıyla gerçekleştirilen bu programda İman Esaslarımızın 4. rüknü olan "Peygamberlere İman" konusu geniş bir şekilde ele alındı. Kıymetli Al-Bakri hoca peygamberlere iman etmeyen gurupların şüphelerinin esassız ve çelişkili olduğunu dikkat çekerek, konuyu nakli ve akli delillerle açıkladı. Konferans, devamında bazı peygamberlere iman edip, bazılarını red eden veya Efendimiz sallahu aleyhi ve sellem'in görev alanını belli bir kesim ve zamana sıkıştırmaya çalışanların getirdikleri deliller, kendi görüşlerinin aleyhine olduğunu örneklerle açıkladı. Böylece "Pegamberlere iman" konusunun İslam dinimizdeki yeri ve önemini nakli ve akli delillerle birlikte öğrencilerin dikkatina sundu.

Konferans, katılımcı arkadaşlardan gelen soruların cevaplanmasının ardından İslami İlimler Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Arslan hocanın Sayın Dr. Hamza Al-Bakri hoca'ya hediye takdimi ile sona erdi.