''Sanat ve Biz'' Sergisi

Farklıyız ama biz de varız!

Ülkemizde yapılan engelli farkındalığını hedefleyen sosyal çalışmaların erişemediği kitlelere mesajlarının iletilebilmesini sağlamak, dünya çapında etki uyandıracak, sanat yönü ağır basan bir proje ortaya koymayı amaçlayan İZEV - İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı, ‘Sanat ve Biz’ isimli sergileri için üniversitemizdeydiler.

‘Biz de Varız!’

Down sendromlu gençlerin, iyi bir eğitim, doğru sosyalleşme desteği ve yaklaşımla neleri başarabileceğini göstermek, alışılagelmiş ve yetersiz kalan farkındalık çabalarına yeni bir boyut getirmek üzere oluşturulan projelerden biri olan ‘Sanat ve Biz’ sergisi,  ‘Biz de Varız!’ diyen özel gençlerimizle  21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü açılışını yaptı.

Yeni Nesil Bir Farkındalık Çalışması

Dünya literatürün de resim klasikleri arasında yer alan ve en tanınmış tablolar listesinde bulunan 12 eserin, “farklı gençler” olarak tanımladığımız Down Sendromlu gençlerin fotoğraflarıyla birleştirilerek oluşturulan sergi 21 – 22 Mart 2017 tarihleri içerisinde Haliç yerleşkemizde üniversitemiz öğrencilerinin de yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleştirildi. Koleksiyona ait eserlerin 12 özel grafikle birleştirilerek yüksek sanat anlayışı ile hazırlanan temalı defter çalışmaları da yer aldığı sergide, Üniversite öğrencilerimizin de katkılarıyla Tual boyama çalışması yapıldı.

‘Sanat ve Biz Sergisi’ Rektörümüz Prof. Dr. Musa DUMAN, Genel Sekreterimiz Alim TÜRKYILMAZ,  Mimarlık ve Tasarım Fakültesi - İç Mimarlık Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mualla YILDIZ, Öğretim üyeleri, öğrencilerimizin katılımları ve Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Engelli Öğrenci Biriminin katkılarıyla, renkli karelerin yer aldığı fotoğraf çekimleriyle tamamlandı.

Sergi 21-22 Mart tarihleri arasında Haliç yerleşkesi D-Blokta gün boyu ziyaretçilere açık olacaktır.a