Psikoloji Kulübü - Edirne Gezisi

Üniversitemizin Psikoloji Kulübünün düzenlemiş olduğu Edirne gezisi 10 Aralık Cumartesi günü gerçekleşti. Yoğun ilgi gören programın ilk durağı Selimiye Cami’si oldu. Rehber Pınar hanımın tanıtımı öğrencilerimiz tarafından çok beğenildi. Mimar Sinan’ın, Koca Sinan lakabının kendisine ne kadar çok yakıştığını bu gezimizde anladık. Daha sonra öğrencilerimiz Edirne’nin en meşhurlarından olan tava ciğeri ile ziyafet çektiler. Öğrencilerimizin bir sonraki durağı Edirne’nin en eskilerinden olan Eski Camii idi. Eski Cami’nin büyüleyici motifleri öğrencilerimiz tarafından hayretle karşılandı. Mükemmel ve devasa hat yazılarının güzelliği etrafına da yansımıştı. Eserler hakkında öğrencilerimizin oturup istişaresi sayesinde, farklı bakış açıları ve farklı düşünceler ortaya çıktı. Daha sonra gezinin asıl amacı olan Sultan II. Beyazıt Külliyesi (Darüşşifa) ziyaret edildi. Darüşşifa ziyaretinin ardından kulüp üyelerinin evinden getirdiği kek ve börekler Meriç Nehrinin enfes manzarası ve çay eşliğinde sıcak bir ortam oluşturarak akşam yemeği yendi. Kontenjan sıkıntısı yüzünden bir çok kişiyi geri çevirmek zorunda kalan kulüp başkanımız, gelecek etkinlikler de daha iyi organize olunacağını belirtti.