Psikoloji Günleri 6. Yılında!
13 Mart 2019

10 Mart 2019

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencilerinin her yıl farklı temalarla hazırladığı Psikoloji Günleri, bu yıl “Farkındalık” temasıyla düzenlendi.

Psikoloji Kulübü’nün bu yıl 6.’sını düzenlediği Psikoloji Günleri, 9-10 Mart tarihlerinde farklı üniversitelerden onlarca öğrencinin katılımıyla Haliç Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahameddin Başar, Psikoloji Bölümünün açıldığı 2011 yılından beri önemli başarılara ve etkinliklere imza attığını belirterek, artık kurumsal bir yapıya bürünen Psikoloji Günleri’nin, öğrencilerin kariyerlerine büyük faydası olacağını ifade etti.

Psikoloji Günleri’nin öğrencilerin bir geleneği olduğunu söyleyen Psikoloji Bölümü  Öğr. Üyesi Gaye Saltukoğlu, emeklerinden ötürü öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getirdi.

Etkinlikte farkındalık temasının akla ilk gelen anlamıyla değil de klinik anlamıyla inceleneceğini söyleyen Psikoloji Kulüp Başkanı Batuhan Arda ise her yıl büyük bir heyecan ve yoğun bir katılımla düzenledikleri Psikoloji Günlerini uzun yıllar sürdürmeyi planladıklarını belirtti.

Klinik açıdan “farkındalık”

Kısa tanımı “etrafta olup bitene dikkat etmek” olan farkındalık, hayatı daha iyi yaşamanın yollarından biri olarak görülüyor. Psikologlar, anın içinde yaşayan insanın ruhsal bozukluklarından arınacağını, daha sağlıklı sosyal ilişkiler kuracağını, yaratıcılık ve konsantrasyon düzeyinin artacağını savunuyor. Farkındalığın bu boyutlarından ve öneminden hareketle konuyu psikologlar açısından ele almayı hedefleyen Psikoloji öğrencileri, “terapilerde farkındalık ne anlama geliyor?” sorusu etrafında konunun uzmanlarını ağırladı.

Uzman Klinik Psikolog Eren Murat Dinçer, Doç. Dr. Işıl Bilican, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Turan Karatepe, Uzman Klinik Psikolog Gizem Özge Erinç, Prof. Dr. Gökhan Oral, Uzman Klinik Psikolog İlkem Coşkun, Prof. Dr. Ömer Saatçioğlu, Prof. Dr. Bengi Semerci, Dr. Öğr. Üyesi Selenga Gürmen ve Prof. Dr. Hanna Nita Scherler, farklı psikolojik yaklaşımlarda farkındalık süreçlerine dair konuştu.

Otizmi anlama, stresle başa çıkma ve ergenleri anlamaya yönelik farkındalık atölyelerinde ise Prof. Dr. Esra Macaroğlu Akgül, Doç. Dr. Şaziye Senem Başgül, Uzman Klinik Psikolog Zahide Tepeli Temiz, Uzman Klinik Psikolog Vahide Ulusoy Gökçek ve Yasemin Yağlıkçı öğrencilerle bir araya geldi.

Psikoloji Günleri 6, renkli etkinliklerle tamamlandı.