Prof. Dr. Mustafa Kaçar’dan Liderlik Dersi

20 Mart 2015

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Proje ve Araştırma Kulübü’nün Haliç Yerleşkesi’nde düzenlediği Liderlik Akademisi’nin ikinci oturumunda, Bilim Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar “Liderlik Nedir?” sorusu çerçevesinde konuştu.

Kaçar, derslerinde tekrarladığı şu cümleleri seminerde de vurguladı: “Bu dünya, Allah’ın bize bir armağanıdır. Dolayısıyla bu dünyada ne aradığını anlamayan, niçin var olduğunu keşfedemeyen insanlar dünyada mutluluğu yakalayamayacaklardır. Ümit ediyorum, sizler bu dünyadaki var oluş nedeninizi keşfeden insanlardan olursunuz.”

Dünyadaki misyonunu kavrayan insanın o yolda yürüyerek mutluluğa erişeceğini belirten Kaçar, bu yolda belirlenen idealler ve prensiplerden taviz verilmemesini söyledi. Esas olanın kalıcı bir eser bırakmak olduğunu ifade eden Kaçar, “Mesleğinizle ilgili bir eser ortaya koyamadıysanız bilin ki eğitiminiz eksik kalmıştır.” dedi.

Bir lidere ihtiyaç olmadığını belirten Kaçar, “Tek ihtiyaç, kişinin ne yapmak istediğinin farkında olmasıdır. Yaptığımız işi en iyi şekliyle yaparsak lidere ihtiyaç kalmayacaktır. Bir liderin etrafında hareket etmektense yapılacak işi çok iyi yapmak daha evladır.” açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Mustafa Kaçar, pozitif ve negatif liderlik profillerine de değindiği konuşmasında iki profile tarihten uygun örnekler verdi.