Öğrencilerimiz, Kafkasya Üniversiteler Birliği 1. Gençlik Kurultay'ına Katıldı.

Üniversitemizin Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencilerinden Ömer Şerif TURAN ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden Ahmet Emin SARAÇ, 14-16 Kasım 2011 tarihinde Nahcivan Devlet Üniversitesi’nde gerçekleşen “Kafkasya’ya Genç Bakışlar Sempozyumu”na katıldılar.

Kafkasyalı öğrenciler arasında kültürel iletişimi arttırma, bölgenin geleceği hakkında fikir alış verişinde bulunma ve öğrencilerin geleceklerini birlikte planlamalarına fırsat verme amacını taşıyan Kafkasya Üniversiteler Birliği I. Gençlik Kurultayı, Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Nahcivan Devlet Üniversitesi ve Akhaltsikhe (Ahıska) Devlet Üniversitesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirildi. “Kafkasya’ya Genç Bakışlar Sempozyumu” adını taşıyan kurultaya Nahcivan Devlet Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

Kurultaya; Nahcivan Meclis Başkanı Vasif Talıbov, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsa Habibbeyli, Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Akhaltsikhe (Ahıska) Devlet Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Niko Akhalkatsi, Akhalkalaki Devlet Yüksek Eğitim Kurulu Rektörü Prof. Dr. Roin Kavrelişvili, Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Celil Nagiyev, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve 70’e yakın öğrenci katıldı.Sempozyumda YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’a fahri doktora unvanı verildi.

Azerbaycan, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Nahcivan Özerk Cumhuriyeti, Ukrayna (Kırım), Türkiye ve Türkmenistan’dan toplam 70 üniversite öğrencisinin katıldığı ve 45 farklı konu hakkında bilgi alış-verişinde bulunulduğu uluslararası sempozyuma ilgi oldukça yoğundu.