Öğrencilerimiz Bağımlılıkla Mücadele için İtalya'da

13 Ekim 2015

Psikoloji Bölümü öğrencilerimiz Merve Karaburun, Ecem Nur Ünal ve Tuğba Nur Kumru, “Mücadelenin Başka Yolu Var” isimli Yeşilay Cemiyeti destekli projelerinin saha çalışmaları için İtalya’ya gitti.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinatörlüğü ile hazırlanan proje kapsamında öğrencilerimiz bağımlılığı önleme amacıyla yurt dışı örneklerini incelemek için gittikleri İtalya'da “We Free” adlı önleme projesinin etkinliklerine katıldı.

Genç nesli bağımlılıklardan korumak adına her yıl San Patrignano Rehabilitasyon Köyü’nde bağımlıların görev aldığı pek çok sportif, sanatsal ve kültürel aktivite düzenleniyor. Bağımlılar, köyde medikal tedavinin yanında hayvan bakımı, tarım faaliyetleri gibi çeşitli işlerle meşgul oluyor. Öğrencilerimizin edindikleri tecrübeler Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yeşilay Cemiyeti’nin bağımlılıkla mücadele programlarıyla paylaşılacak.