Mirasınız Kitap Olsun Kütüphane ile Taçlandı

30 Mart 2016

Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Üniversitemizde, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın koordinasyonuyla geçtiğimiz yıl öğrencilerimizin başlattığı “Mirasınız Kitap Olsun” kampanyası, Denizli Çameli İlçesinde oluşturulan kütüphane ile nihayetlendi.

Öğrencilerimizin Anadolu’daki okullara kütüphane kurma fikri Üsküdar Belediyesinin de desteğiyle gerçekleşti. Toplanan 100 bin üzerinde kitap, Anadolu’nun çeşitli il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildi. Projenin son ayağında Denizli Çameli Anadolu Lisesi’nde 20 bin kitaplık bir kütüphane oluşturuldu.

Türk ve dünya klasiklerinden oluşan kütüphanenin açılışı, 28 Mart - 3 Nisan arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası kapsamında 30 Mart’ta gerçekleşti. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Kudret Doğan, proje ortağımız Üsküdar Belediyesi yetkilileri ile Denizli'nin Çameli İlçesi Kaymakamı Şeref Albayrak, Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun'a gerçekleştirdikleri nezaket ziyaretinin ardından kütüphane açılışına katıldılar. 20 bin kitaplık zengin bir kaynak oluşturan kütüphane, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törenle hizmete sunuldu.