Medya-Din İlişkisi

Üniversitemizin İslami İlimler Fakültesinde gerçekleştirilen “Medya-Din İlişkisi” adlı konferans İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan Hoca’nın konuşmaları ile başladı. Dekan Ahmet Turan Arslan’ın konuşmasının ardından İslami İlimler öğrencisi Nurullah Ergenç’in Aşr-ı Şerif okuması ile devam etti.

Kur-an’ı Kerim tilavetinin ardından, konuğumuz Kabataş Erkek Lisesi Müdür Yardımcısı Sayın Şakir Voyvot konuşmalarına başladı.  Medya insanlara nasıl yarar sağlar sorusu ile söze giren Voyvot, 20.yy’dan itibaren medyanın kitleler sayesin de artan gücünden bahsetti.  Sosyal medya ile birlikte medyanın gücünün daha da arttığını belirterek, kitlelerin algılarını farklı yöne çekecek suni gündemler oluşturulduğuna değindi.

Kültürel şok kavramı üzerinde duran Voyvot, toplumlarda maddi kültürün manevi kültürün yerini aldığını belirterek, “dekadans”  ahlaki çürüme meydana getirdiğini söyledi. Aslında çağın iletişim çağı olmadığını aksine “İletişimsizlik Çağında” olduğumuzu söyleyen Voyvot,  medyanın kitlelerin afyonu olduğunu belirtti. Medyanın kitlelerin gözünde, istedikleri mesleğe, kişilere ve kurumlara itibar kaybı veya kazancı sağlamasının çok kolay olduğunu belirtti.

Medyanın oluşturduğu çatışmacı dilin yangına körükle gidercesine olduğunu söyleyen Voyvot, medyanın uzlaşmacı, iletişime açık ve arabulucu bir dil kullanması gerektiğini belirterek sözlerini bitirdi. Konferans bitiminde Sayın Şakir Voyvot’a, İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcı Sayın Abdurrahim Alkış tarafından hediye takdim edildi.