İslami İlimler Fakültesi Oryantasyon Programı

Üniversitemiz Arapça Mesleki Uygulama Kulübü ve Siyer Araştırmaları kulübü öncülüğünde 10 Ekim Perşembe günü saat 12:30’da Fatih Yerleşesi Konferans Salonunda “İslami İlimler Oryantasyon Programı” düzenlendi. Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programımız Arapça Mesleki Uygulama Kulübü Başkanı Esra Cihanbey ve Kulüp danışmanı Öğr. Gör. Serkan Ünal hocamız ile Siyer Araştırmaları Kulübü Başkanı Necmeddin Ünnü ve Kulüp danışmanı Doç. Dr. Layeth Suud Jassim Al Hammadi hocamızın konuşmaları ile devam etti. Kulüplerimiz, kuruluş amaçları, yaptıkları faaliyetler ve yapacakları etkinlikler hakkında İslami İlimler Fakültesine yeni gelen öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Oryantasyon programı Üniversitemiz Öğrenci İşleri biriminden Koordinatör Mesut Gökçe, Kütüphane biriminden Bilgi ve Belge Uzmanı Emrah Karabulut ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı biriminden Kulüp Koordinatörü Muhammed Güzel’in konuşmaları ile devam etti.

Öğrencilik hakları nelerdir?  Dilekçelerde nelere dikkat edilmelidir? Kütüphaneden nasıl faydalanılabilir?  Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) hangi alanlar ile ilgilenir? Kulüpler hakkında işleyiş nasıldır? Burslar ve ders dışı etkinlikler hakkında nasıl bilgi sahibi olunabilir? Gibi pek çok sorunun cevaplandığı İslami İlimler Oryantasyon Programı teşekkür konuşması ile sona erdi.