İş Sağlığı ve Güvenliği Kapsamında Psikoloji Uygulamaları
25 Nisan 2019

Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Uygulamaları Seminer Dizisi’nin üçüncü gününde, “İş Sağlığı ve Güvenliği Kapsamında Psikoloji Uygulamaları” konulu semineriyle Uzman Psikolog Gizem ŞENTÜRK öğrencilerimizle bir araya geldi.

Türk endüstrisine psikoloji bilimiyle yeni bir soluk getiren ilk ve tek şirketin kurucu ortaklarından Şentürk, sahada çalışan bir uzman psikolog olarak iş sağlığı ve güvenliğine değindi. Psikososyal risk değerlendirmesi, işveren ve işgörenlerin psikolojik hazırlığı, iş yerlerinde periyodik ruhsal değerlendirme süreci, işe alımda psikolojik görüşme gibi konularda bilgi aktaran Şentürk, “psikolojik ilk yardım” faaliyetlerini ve uygulamalarını anlattı.

Psikolojik ilk yardıma ilişkin işleyiş ve etik meselelerin yanında iş sahasında travmatik yaşantılarla mücadele ve travmatize olmuş çalışanlara müdahale konusundaki tecrübesini aktaran konuşmacı, travmatik durumlarda izlenen psikolojik yardım ve destek süreci ile psikoloğun görev ve sorumluluklarını aktardı.

Gerçek olaylar üzerinden fikir alışverişleri ile devam eden seminer, Dr. Öğr. Üyesi Nevin KILIÇ’ın hediye takdimi ile sona erdi.