İdeal Hukuk Kulübü - Mesleğin Fragmanı 2

Üniversitemiz İdeal Hukuk Kulübünün ilk etkinliği olan ve geleneksel olarak düzenlenen Mesleğin Fragmanı adlı hukuk panelinde Dr. Öğr. Üyesi Aslan Delice'nin açılış konuşmasıyla 10. Ağır Ceza Başkanı Ali Efendi Kırmızı, Başsavcı Vekili İsmail Ünsal ve Avukat Hatice Bozkurt'un katılımlarıyla birlikte Arş. Gör. Ömer Özmen Baştürk'ün moderatörlüğünde 14 Ekim Pazartesi günü gerçekleşti.

Alanında uzman hukukçular bilgi birikimleri ve tecrübelerini aktararak hukuk kariyerine nasıl yön verilebileceği konusunda öğrencilerimizi aydınlattılar. Hukukun temel yapıtaşlarını oluşturan farklı meslekleri ve bu meslek alanlarının avantaj/dezavantajlarını bizzat birinci ve en önemli kaynak olan konuşmacılarımız tarafından en saf haliyle açıklandı.

Savcılık, hakimlik ve avukatlık mesleklerinin kişinin sosyal yaşamı üzerindeki etkileri,  toplumumuzun bu mesleklere karşı oluşturduğu olumlu olumsuz yargılar, hukuku hayata geçirebilmek için gerekli teorik bilgilerin önemi ve ayrıca fakültede alınan derslerin pratiğe dökülmesinde staj döneminin getirdiği kolaylıklar, meslek etiği ve ülkemizdeki mevcut hukuk düzenine  genel bakış panelde üstünde uzunca durulan konulardı. Bu konuların öğrencilerimize ulaştırılması ayrıca akıllara takılan soruların açıklığa kavuşturulması hukuk uzmanlarımızın katılımı ve İdeal Hukuk Kulübümüzün desteğiyle mümkün olmuştur.

Bu katılım ve desteklerinden dolayı öncelikle hukuk alanında değerli konuşmacılarımıza, ardından bu imkanı öğrencilerimize sunan İdeal Hukuk Kulübüne çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Öğrencilerimiz gelecek hayallerimizin aslında başka bir dünyaya ait değil, birkaç adım önümüzde olduğunu; gerekli bilgi birikimi ve hukuk nosyonuna sahip olduğumuz takdirde ülkemizin kıymetli adaletini yükseltip koruyabileceğimizi bu aydınlatıcı panelle öğrenme şansını yakaladı.