İdeal Hukuk Kulübü - İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Gezisi

Üniversitemiz İdeal Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen “İstanbul Anadolu Adalet Sarayı” gezisi öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi. İlk duruşma Resmî belgede sahtecilik suçu hakkındaydı. Öğrencilerimiz canlı olarak duruşmaya katılım sağladı ve hüküm verilmesine şahit oldu. Bir sonraki duruşma ise tarafların sözleşmeden doğan borç ilişkisi üzerineydi. Duruşmanın bir sonraki tarihe ertelenmesinden sonra Cumhuriyet Savcısı Sayın Doç. Dr. Cengiz APAYDIN öğrencilerimizi makamında ağırladı. Ceza hukuku bilinci hakkında bilgi verdi ve aynı adla bir kitabının olduğunu paylaştı. Özetle Çocuklara ceza hukuku bilinci kazandırmak ve ülkemizde suç oranını düşürmek hedefli bir proje olduğunu, bu doğrultuda liselerde seminerler düzenlenmesi gerektiği hakkında söylemlerde bulundu. Bu projeye destek olmak adına öğrencililerimizden ricada bulundu. Öğrencilerimiz de İdeal Hukuk Kulübü olarak büyük bir memnuniyet duyarak çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Ayrıca ülkemizde cezaevlerinin kapasitesi dolu olduğu için 43 yeni cezaevi yapıldığını fakat Hollanda’da 20 cezaevinin kapatıldığını bununda eğitimle suç oranın düştüğünü ifade ederek bu projeye bir kez daha önemini vurguladı. Bu hoş ve samimi sohbetin ardından İdeal Hukuk Kulübü Başkanı Emrah Karaaslan tarafından Cumhuriyet Savcısı Sayın Doç. Dr. Cengiz Apaydın’a hediye takdim edildi. Hediye takdiminin ardından toplu fotoğrafla program sona erdi.