Eyüp Belediye Başkanı Gençlerle Buluştu

16 Mart 2017

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Öğrenci Konseyi’nin davetlisi olarak geldiği Haliç Yerleşkesi’nde öğrencilerle “Gençlik ve Şehircilik” üzerine konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman’ın da yer aldığı programda, farklı fakültelerden öğrenciler Başkan Aydın’ın eğitim, meslek ve siyaset hayatının dönüm noktalarını dinledi. İlk üniversite deneyimini yaşadığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin Kuran-ı Kerim ile haşır neşir olmasını sağladığı için kendinde ayrı bir yeri olduğunu belirten Aydın, öğrencilere de Kuran-ı Kerim’in yol göstericiliğinden faydalanmaları gerektiğini söyledi. İdealindeki meslek olan avukatlığı yapabilmek için hukuk eğitimine başlayan Aydın, 23 yıllık serbest avukatlık süresince inanmadığı hiçbir davada yer almadığının ve her daim ilkeli davrandığının altını çizerken öğrencilere de ilkelerinden taviz vermemelerini tavsiye etti.

Eyüp Kadim Kimliğiyle İlham Veriyor

İstanbul’un en eski semtlerinden olan Eyüp’te kentsel dönüşüm uygulamaları ve tarihi dokunun korunması üzerine de konuşan Aydın, Eyüp’ün kadim kimliğinin korunduğunu; camileri, hamamları, mezarlıkları, çeşmeleri ve mahalle kültürüyle bu kimliğin insanlara geçmişte olduğu gibi bugün de ilham verdiğini vurguladı. Eyüp Belediyesinin şehirlerin kimliklerini korumak ve insan/mekân ilişkisine dair çeşitli okumalar yapmak amacıyla başlattığı “Şehir ve Medeniyet Okulu” projesinden de bahseden Aydın, özellikle mimarlık öğrencilerini bu okula dâhil olmaya davet etti.

Yönetimde Gençlere İhtiyaç Var

Öğrencilerin sorularıyla ilerleyen programda referandum maddeleri üzerine de konuşuldu. Seçilme yaşını 18’e indiren düzenlemeyle ilgili soruları cevaplayan Aydın, 18-24 yaş aralığındaki 7,5 milyon seçmeni mecliste temsil edecek bu yaş gruplarından sorumluluk sahibi gençlere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Duman’ın Başkan Aydın’a hediye takdimiyle tamamlanan program sonrası, öğrenci kulüplerinin ihtiyaç sahibi ve yetim çocuklar yararına düzenlediği kermes ziyaret edildi.