Bitirince Ne Olacaksın?

Üniversitemizin Endülüs Fikir ve Sanat Kulübü tarafından organize edilen "Bitirince Ne Olacaksın?" başlıklı söyleşi dizisinin sonuncusu, Serdar Özer Öztürk'ün katılımıyla düzenlendi. THY ve TRT'nin marka danışmanlığını yapan Serdar Öztürk'ün meslekî bilgi ve tecrübelerini aktardığı program, Dr. Öğretim Görevlisi Şerif Eskin'in moderatörlüğünde, 4 Mayıs Cuma günü Edebiyat Fakültesi'nde gerçekleşti.

Boğaziçi Üniversitesi Dilbilimi'nden mezun olan Serdar Öztürk, reklam sektörüne geçiş sürecini anlattıktan sonra, "Marka Yönetimi ve Global Marka İletişim Modeli" konusunda kısa bir sunum yaptı. Reklamcılığın yaratıcı süreci ve medya ilişkileri hakkında bilgi veren Öztürk, başarılı bulduğu reklam örneklerini paylaştı.

Edebiyat bölümünün, reklam yazarlığına katkılarından bahsetti. Özellikle alışılmadık bağdaşıklar kurma, kısa ve öz ifadelerle çarpıcı ve etki uyandıracak sloganlar bulma noktasında lisans programının yardımını görmüş.

 “Yaratıcı Yazarlık/Yaratıcı İçerik Üretme” gibi eğitimlerin, bu sektöre ilgi duyan edebiyat öğrencilerine katkısı olacağını belirterek, özellikle editöryal içerik üretiminin günümüzde etkili bir reklam aracı olduğundan bahsetti.

Program neticesinde Dekan Yardımcımız Dursun Ali Tökel tarafından konuğumuza  hediye takdim edildi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan söyleşi, sohbete doymayanların katılımıyla yerleşkemiz avlusunda devam etti.