Bir Hadis Bir Sahabe / Mavi Mürekkep Kulübü

Mavi Mürekkep Kulübü her hafta perşembe günü Edebiyat Fakültesi öğrenci yemekhanesinde “Bir Hadis Bir Sahabe” başlıklı haftalık dersini gerçekleştiriyor.

Haftalık dersler hadis-i şerifler üzerinden sahabe hayatlarını ele alarak işleniyor. Derslerin amacı hadis-i şerifleri öğrenip günlük hayata geçirmeye çalışırken örnek hayatlardan da dersler çıkarmak.

5 Aralık Perşembe günü işlenen haftalık derste ise, “Doğruluktan (sıdk) ayrılmayın, zira doğruluk sizi iyiliğe (birr), iyilik de sizi cennete götürür. Kişi sürekli doğru söyler ve doğrunun peşinde olursa Allah katında doğrulardan (sıddîk) yazılır. Yalandan kaçının, zira yalan sizi kötülüklere (fucûr) götürür. Kişi sürekli yalan söyler, yalanın peşinde olursa Allah katında yalancılardan (kezzab) olduğu yazılır.”(1) (Buhari, Edep, 69) hadis-i şerif’i üzerinden konuşuldu. Hz. Ebubekir’den gelen bir rivayete göre Hz. Peygamber, bu sözü son vasiyetleri arasında zikretmiştir. Hadis-i Şerif’le birlikte Hz. Ebubekir’in, Hz. Peygamber’e olan sadakati konuşuldu.