Beyoğlu Belediye Başkanı'ndan Şehircilik Konferansı

13 Nisan 2017

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Haliç Yerleşkesi’nde düzenlenen “Geleceğin Şehirleri ve Yeni Yönetim Modeli” konulu konferansta konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman ile Genel Sekreterimiz Âlim Türkyılmaz’ın da katıldığı programda, belediyecilik ve şehircilik kavramları geçmiş ile kıyaslanarak ele alındı.

Entegre Şehir Kavramının Tarihsel Bir Geçmişi Var

Konuşmasına şehircilik ve belediyecilik anlayışının tarihsel geçmişini anlatarak başlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, özellikle Sanayi Devrimi döneminde üretilen ürünlerin ulaşımı noktasında yol kavramının önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Demircan, yol yapımının o zamanlardan beri önemini koruduğunu ifade ederken, bunun tabii bir sonucu olarak entegre şehir kavramının da ortaya çıktığını kaydetti.

“Tüm Hizmetlerin Altında Şehircilik Anlayışına Bağlılık Yatıyor”

2004 yılından bu yana Beyoğlu Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü dile getiren Demircan, aradan geçen zaman içerisinde şehircilik, inovasyon, insan ilişkileri, eğitim, dönüşüm ve turizm gibi birçok alanda hizmetlerin artarak devam ettiğini belirtti. Bütün bu hizmetleri icra ederken, yapılmış ve yapılacak olan bütün projelerin temelinde şehircilik anlayışına bağlılıkla hareket ettiklerini kaydeden Demircan, kalifikasyon çalışmalarının da bu doğrultuda tayin edildiğini söyledi.

Smart Beyoğlu Uygulaması

Soru ve cevap kısmında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Demircan, ulaşım ile ilgili bir soru üzerine detaylı açıklamalar yaparak şu an kullanımda olan “Smart Beyoğlu” isimli şehir veri tabanı uygulamasından söz etti. Demircan, akıllı uygulamanın ödüle layık görülebileceği beklentisinde olduklarını iletti.

Program, Rektörümüzün Başkan Demircan’a çiçek takdiminin ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, yaklaşık beş yıl önce yine Haliç Yerleşkemizi ziyaret etmiş, Rektörümüz, Genel Sekreterimiz, Dekanlarımız ve öğrencilerimiz ile bir araya gelmişti.