Ahmet Tezcan Türk Medyasının Durumunu Değerlendirdi

26 Mart 2015

Gazeteci-yazar Ahmet Tezcan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Erdemli Gençlik Kulübü’nün davetlisi olan Üniversitemizdeydi.

Ahmet Tezcan, medyada karakter inşası temelinde gerçekleştirdiği konuşmasında, medyada büyük bir hakkaniyetsizlik olduğunu ve bu konuyu kendine dert edindiğini dile getirdi. 30 yıldan fazladır medyanın birçok alanında çalışan Tezcan, medyanın hakkın en çok çiğnendiği sektörlerden biri olduğunu, etik değerlerin onları koyanlar tarafından hiçe sayıldığını ifade etti.

“Türk medyası karaktersizdir çünkü etik kodlarını kendi kültüründen değil Batı’dan almıştır.” diyen Tezcan, medyanın pürüzsüz bir adalete sahip olmadıkça doğru haber vermesinin imkânsız olacağını vurguladı. Tezcan, pürüzsüz bir adaletin de ancak kişinin kendini odağa koymadığı kararlardan oluşacağını söyledi.

Tezcan, medyada hakkaniyetli bir düzenin nasıl kurulacağını düşündüğünde uzun zamandır aklında olan fikri şöyle anlattı: “Hz. Ali’ye hediye edilen Sekine duasının başında Allah’ın 6 isminin terkibi vardır. Zikir olarak da söylenirler. Hayyun, Kayyumun, Ferdun, Hakemun, Adlun, Kuddus. Hayyun canlılık, Kayyumun kalıcılık, Ferdun karakter, Hakemun karar verme yeteneği, Adlun adalet, Kuddus pürüzsüzlük anlamlarına gelir. Bu 6 ismin muhtevasını sadece medyaya değil tüm toplumsal ve kurumsal yapılara uyguladığımızda daha iyi bir düzenin kurulacağını düşünüyorum.”

Bugünün medyası darbe döneminden bile daha pespaye halde diyen Tezcan, medyanın insani bir medya mı yoksa kılıf medyası mı olacağına karar vermesi gerektiğini ifade etti.

Söyleşinin sonunda, Personel Daire Başkanı Kadir Şahin Ahmet Tezcan’a ebru tablosu hediye etti.