4. Kariyer ve Kültür Sanat Günleri Yoğun İlgi Gördü

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Kariyer ve Kültür Sanat Günleri, bu yıl 4. kez öğrenciler ve iş dünyasını bir araya getirdi.   

Haliç Yerleşkesi’nde 25 Nisan’da kurulan kariyer stantlarında öğrenciler Türkiye’nin önde gelen firma ve kurumlarıyla yüz yüz iletişime geçip staj ve iş imkânlarını değerlendirdi, atölye ve oyunlarla keyifli dakikalar geçirdi. Yerleşke bahçesine kurulan stantlarda; ebru, çömlek, kaligrafi gibi gün boyu süren onlarca etkinlik de gerçekleştirildi.

Mütevelli Heyet Başkanımız İsmail Gerçek, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahameddin Başar da Kariyer ve Kültür Sanat Günleri’nde öğrencilerle bir araya gelerek stantları ziyaret etti. 

“60 firma öğrencilerle bir araya geldi”

Öğrencilerin mesleki ve kültürel anlamda gelişimlerine katkı sağlamak ve iş dünyasını üniversite sıralarındayken tanımalarına destek olmak amacıyla 4 yıldır Kariyer ve Kültür Sanat Günleri’ni düzenlediklerini söyleyen Kariyer Merkezi Müdürü Soner Örnekol, bu yıl 60 firmayı öğrencilerle bir araya getirdiklerini ifade etti. 

Kariyer ve Kültür Sanat Günleri’ne katılacak firmaları, üniversitenin bölümlerine uygun, öğrencilere staj ve mezuniyet sonrası istihdam imkânı sağlayabilecek firmalar arasından seçtiklerini belirten Örnekol, bu aşamada online platformlara iş ilanı veren firmalardan dernek ve vakıflara varıncaya kadar geniş bir alanda tarama yaparak 60 firmayı etkinliğe davet ettiklerini dile getirdi.  

Öğrencilerin firma yetkilileriyle bir araya gelerek kariyerlerini belirleme yolunda önemli katkılar elde ettiklerini söyleyen Örnekol, “Kariyer planlarına katkı sunmanın yanında öğrenciler geleneksel sanatlar atölyeleri, oyunlar ve müzikle dolu hareketli bir gün geçiriyorlar. Etkinlikler finaller öncesi öğrencilere büyük bir motivasyon kaynağı da oluyor.” ifadelerini kullandı.