Osmanlı Medeniyetinde Tablolar / Yeniler Kulübü

Üniversitemizin Yeniler Kulübü tarafından düzenlenen “Osmanlı Medeniyetinden Tablolar” konferansı Kültür Tarihçisi Dursun Gürlek’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Program öncesinde Üniversitemiz Tarih Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun Hocamız Dursun Gürlek Hoca’yı odasında ağırladı. Bu Hoş karşılamanın ardından konferansa geçildi. Kültür tarihçisi Dursun Gürlek Üsküdar’da bulunan Valide Cedid Cami, Valide Atik Cami ve Mihrimah Sultan Cami hakkında bilgiler verdi. Dursun Gürlek program esnasında kendi hayatından da kesitler anlatıp Osmanlı Türkçesinin önemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Üsküdar Yerleşkemizin tarihi önemini de dile getiren Gürlek bânisi Nurbanû Valide Sultan olan tarihi Atik Valide Külliyesi’nde eğitim gören öğrencilerin çok şanslı olduğunu belirtti. Program sonunda Yeniler Kulübü tarafından Dursun Gürlek Hocamızıa hediye takdim edildi.