İdeal Hukuk Kulübü - Yargıda Reform Paketi ve Hukuki Yeterlilik Sınavı

Üniversitemiz İdeal Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen “Yargıda Reform Paketi ve Hukuki Yeterlilik Sınavı” başlıklı söyleşi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi sayın Av. Ayşe Türkmenoğlu’nun katılımı ile Haliç yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Söyleşide, 2019 yılı içerisinde kamuoyu ile paylaşılması planlanan “Yargı Reformu Strateji Belgesi” ve hukukçuların merakla beklediği “Hukuki Yeterlilik Sınavı” hakkında Sn. Av. Ayşe Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu’nun çalışmalarından bahsetti. Yargıya güven, yargıda hedef süre, ceza adaleti ve hukuki yeterlilik başta olmak üzere çeşitli başlıklar altında açıklanacak olan belgede hukukçuları tatmin edici değişikliklerin olacağından bahseden Sn. Türkmenoğlu, yargıya güvenin ve yargıda kalitenin artırılması için her bir hukukçuya görev düştüğünün altını çizdi. Ayrıca hukuki yeterlilik sınavının da büyük ihtimalle geleceğinden ve en kısa zamanda detaylarının açıklanacağından bahseden Sn. Türkmenoğlu; hakim, savcı, noter ve avukatlık  mesleklerine giriş için bu sınavın gerekli olduğunu vurguladı. Son olarak, yargılamaların hızlandırılması için başta arabuluculuk ile uzlaştırma gibi uygulamaların yaygınlık kazanması gerektiği ve Yargıda Hedef Süre uygulamasının da bu yönde hayata geçirildiği ifade edildi.

Söyleşi, Sn. Av. Ayşe Türkmenoğlu’nun konuşmasının ardından soru-cevap bölümüyle devam etti. Son olarak ise konuşmacıya hediye takdiminin ardından söyleşi sona erdi.