İdeal Hukuk Kulübü - Mülteci Okulu 6

Üniversitemiz İdeal Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen “Mülteci Okulu 6” programı Haliç Yerleşkesi Konferans Salonunda alanında uzman konuşmacıların katılımlarıyla gerçekleştirildi. İlk olarak konuşmacılarımızdan Prof. Dr Bahadır Erdem vatandaşlık hukuku bağlamında Türkiye’deki Suriyelilerin durumlarını bize aktardı. Daha sonra Dr. Öğr. Üyesi Elif Ulusu Karataş bizlere Türkiye’deki Suriyelilerin evlenme ve boşanmalarına ilişkin ihtilaflardan bahsetti. Prof. Dr Günseli Öztekin Gelgel ise en önemli konulardan biri olan Suriyeli çocuklarla ilgili ihtilaflardan söz etti. Okulumuzun Arş. Gör. Süleyman Yasir Zorlu Möhuk uyarınca aile hukukuna ilişkin yetki konularını bize aktardı. Son olarak ise Av. İbrahim Ergin yabancıların aile ve kişiler hukukuna ilişkin uygulama örneklerini anlatarak programımıza soru cevap kısmından sonra son verdi.