Tarih Araştırmaları Kulübü - Türkiye'de Süreli Yayın Arşivleri ve Tarih Çalışmalarında Kullanım

Üniversitemizin Tarih Araştırmaları Kulübü'nün düzenlediği "Türkiye'de Süreli Yayın Arşivleri ve Tarih Çalışmalarında Kullanımı" konulu konferans 23 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Dr. Bekir Cantemir'in vermiş olduğu basın ve medya tarihi kapsamında biz öğrenciler için kütüphane ve özellikle dijitalleştirilmiş yayınların internet kütüphaneciliği aracılığıyla nasıl kullanılacağı programın temel konusunu oldu. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan ve aynı zamanda uzun yıllardır Atatürk Kütüphanesi'nde çalışan Selçuk Aydın'ı bu konuda öğrencilerimize önemli bilgiler sundu. Dijitalleşmenin ülkemizde ne zaman başladığı ve uluslararası dijitalleşmenin neresinde olduğumuz ve bu imkanların biz tarih öğrencileri tarafından ne şekilde kullanılacağına ve özellikle kütüphane aramalarımızın ne şekilde yapılacağına değinildi. Özellikle gazete-dergi gibi süreli yayın arşivlerinin, zamanının güncel ruhunu ve ihtiyacını yansıtması açısından tarih öğrencileri için ve tarihçiler için çok kullanılan kaynaklar olduğundan bahsedildi.