Medeniyet ve Düşünce Kulübü - Yeni Sistem Tartışmalarının Kavşağında Türkiye ve Ortadoğu

Üniversitemiz Medeniyet ve Düşünce Kulübü’nün düzenlediği ''Yeni Sistem Tartışmalarının Kavşağında Türkiye ve Ortadoğu'' konulu konferans İstanbul Milletvekili Sn. Erkan Kandemir'in katılımıyla gerçekleşti. Program kulüp başkanı Fatih Mehmet Göktürk'ün selamlama konuşmasıyla başladı. Daha sonra yine selamlama konuşmalarını yapmak için Erkan Kandemir'i kürsüye davet eden sunucu Enes Gün, sözü programın moderatörlüğünü yapan Süheyl Hamza Telci'ye bıraktı. Kandemir'in konuya kısa bir giriş yapmasından sonra, genel manada yeni sistemin ihtiyacı, dünya siyasetinden örnekleri ve güncel meseleler üzerine geçen programımız, salondan alınan sorularla samimi bir şekilde devam etti. Kandemir, Türkiye’nin diğer ülkeler nezdinde değişen yeni yapısını ve bu yapının ülkemize ve milletimize kazandırdığı özgüvenden bahsetti. Artık değişen dünya düzeninde devletler dışında çeşitli aktörlerin olduğunu ve bu aktörlerin de çeşitli yöntemler benimsediğinden bahsetti. Terör örgütlerinin yakından takip edilmesini, geçmişinin iyi araştırılması ve finansmanını sağlayan ülkelerin iyi bilinmesi gerektiği konuları üzerinden Ortadoğu ve Türkiye bağlamında çeşitli meseleler konuşuldu.

Program sonunda, Üniversitemizin Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Sn. Eyüp Sabri Kala, konuğumuz Kandemir'e hediyesini takdim etti. Daha sonra Haliç Yerleşkemizi gezen Sn. Erkan Kandemir, Eyüp Sabri hocamızın çay ikramına icabet ettikten sonra okulumuzdan ayrıldı.

En kısa zamanda tekrar gelmek istediğini belirten Erkan Kandemir programı düzenleyen tüm ekibe teşekkür etti.