FSMVÜ | 2. Basketbol Turnuvası
2. Basketbol Turnuvası

BASKETBOL TURNUVASI KATILIM ŞARTLARI VE TURNUVA KURALLARI

1. Basketbol Turnuvasına Fatih Sultan Mehmet Vakıf üniversitesi öğrencileri ile idari ve akademik personel katılabilir. Üniversite dışından katılım kabul edilmeyecektir.
  2. Takımlar 5 asil 2 yedek toplam 7  kişiden oluşacaktır.
  3. Turnuva Boyunca  Müsabakalar 12  dakikalık 2 Periyot Şeklinde oynanacaktır.
  4. Her Periyotta takımların 2 dakikalık 1 mola hakkı vardır.
  5. İlk Periyottan sonra 5 dakika devre arası verilecektir.
  6. Müsabakalarda eşitlik durumunda 5 dakikalık uzatma periyodu oynanır. Bu durum iki takım arasında eşitlik bozulana kadar devam eder.
  7. Maçlar eleme usulü oynanır.
  8. Takımlar istedikleri kadar oyuncu değiştirebilirler.
  9. Turnuvaya katılacak olan sporcular, turnuva süresince yalnızca 1 takım adına mücadele verecekler.
  10. Hakem kararlarına itiraz edilmemesi,  rakip oyuncularla turnuva boyunca hiçbir surette tartışılmaması ve müsabaka boyunca sporcuların kurallar çerçevesinde hareket etmeleri  gerekmektedir.
  11. Turnuva boyunca kuraldışı davranan, fiili eylemde bulunan sporcular Üniversitemizin resmi organizasyonlarına katılım sağlayamayacaklardır.
  12. Müsabakalarda  Türkiye Basketbol  Federasyonunun oyun kuralları geçerlidir.

Takım Katılım Formu için tıklayın