FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ

VOLEYBOL TURNUVASI KATILIM ŞARTLARI VE TURNUVA KURALLARI

1. Voleybol  Turnuvasına Fatih Sultan Mehmet Vakıf üniversitesi öğrencileri ile idari ve akademik personel katılabilir. Üniversite dışından katılım kabul edilmeyecektir.
  2. Takımlar 6 asil 2 yedek toplam 8 kişiden oluşacaktır. Takımlar bayan veya erkek takım olarak kurulabilir.
  3. Müsabakalar 3 set üzerinden oynanır. 2 seti kazanan takım maçı kazanmış sayılır.
  4. Maçlar eleme usulü oynanır.
  5. Bir set en az 2 sayı farkla 25. Sayıya ulaşan takım tarafından kazanılır. Sayılarda 24-24’lük eşitlik olması halinde oyun 2 sayı (26-24) farka ulaşılana kadar (26-24,27-25,…) devam eder.
  6. Takımların her sette 1 mola isteme hakkı vardır.
  7. Takımlar istedikleri kadar oyuncu değiştirebilirler.
  8. Setler arası 2 dakika ara verilir.
  9. Her setin sonunda saha değişikliğine gidilir.
  10. Eğer bir takım sahaya davet edildikten sonra oynamayı   reddederse, zamanında oyun alanında bulunmaz ise ve eksik kişilerde maça çıkarsa maçta hazır bulunmadığı ilan edilir ve setleri 25-0, maçı da 2-0’lık sonuçla kaybeder.
  11. Turnuvaya katılacak olan sporcular, turnuva süresince yalnızca 1 takım adına mücadele verecekler.
  12. Hakem kararlarına itiraz edilmemesi , rakip oyuncularla turnuva boyunca hiçbir surette tartışılmaması ve müsabaka boyunca sporcuların kurallar çerçevesinde hareket etmeleri  gerekmektedir.
  13. Maçlarda Türkiye Voleybol Federasyonunun oyun kuralları geçerlidir.

Müsabakalarda yukarıda yazılan kurallar dışında ve belirtilmeyen hususlar da karar verme yetkisi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na aittir.

Takım Katılım Formu için tıklayınız...

Etkinlik Türü : Diğer
Konum : Haliç Yerleşkesi