Engelleri Eğitimle Aşıyoruz

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelli Öğrenci Birimi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Eğitimde Engelleri Aşıyoruz” programında herkes için engelsiz bir hayatın mümkünlüğü üzerine konuşulacak.

Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Prof. Dr. Esra Akgül, engelli öğrencilerin eğitim yaşamlarını eşit ve en etkin şekilde sürdürebilmelerine dair önerilerinden söz edecek. Mimarlık Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Balaban Ökten, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını engelleyen mimari problemlere ve bunların ortadan kaldırılmasına yönelik atılacak adımlara dair konuşacak.

Engelleri Eğitimle Aşıyoruz projesi sorumlusu Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Basın Sorumlusu Serkan Uman ve gazeteci yazar A. Hakan Soysal, farklı engellere sahip bireylerin toplum içinde eşit bir şekilde yaşama haklarına vurgu yaparak, engellilerle iletişimde yeni bakış açıları sunacak.

Eğitimde Engelleri Aşıyoruz, 2 Aralık 2019’da Haliç Yerleşkesi Konferans Salonu’nda dinlenebilir.

Etkinlik Türü : Konferans
Konum : Haliç Yerleşkesi Konferans Salonu